torstai 7. helmikuuta 2013

Enkeleitä onko heitä?

Enkeleitä onko heitä?
Kysymys,joka herää henkiin aina kun yritää tavoittaa isännöitsijää. Tunnistatko tilanteen, soitat tai lähetät spostia vastausta ei kuulu.
Näitä ja muita asiaan liityviä kysymyksiä heräsi 3.2.13 Hesarin sunnuntai kirjoituksesta, jossa kerrottiin isännöitsijöiden työajoista. Jutun henkilö teki 60-tunnin työviikkoa ilman ylityökorvausta. Tarina toisaalta pitää paikkansa, mutta ei se ihan näin mustavalkoinen ole. Isännöitsijän palkka koostuu peruspalkasta, ja kokouspalkkioista. Palkkiot ovat yleensä tapauskohtaisia eli ne eivät sisälly peruspalkkaan. .Jokainen isännöitsijä hinnoittelee oman työnsä ja peruspalkkansa hakiessaan tointa.
Asunto Oy taas tekee sopimuksen isännöintiä hoitavan yrityksen kanssa. Näissä sopimuksissa määritellään hinta ja palvelutaso. Sopimuksen sisällöstä ja palvelun hankinnasta päättää As.Oy:n hallitus. Liian usein haetaan halpaa ja hyvää tai suuri tunnettu organisaatio,  mutta ei katsota alueellista osaamista tai sitä paljonko aikaa yhtiö on valmis uhraamaan talon hyväksi.
Apua näihinkin tilanteisiin löytyy Kiinteistöliiton, http://www.kiinteistoliitto.fi/, koulutuksista ja seminaareista. Useimmat tilaisuudet ovat maksuttomia. Rohkeasti kysymään ja kyseenalaistamaan tehtyjä päätöksiä. Kysymyksessä on sinun omaisuuden hoito.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti