sunnuntai 3. helmikuuta 2013Tammikuu sataa räntää tulen töistä kotiin raskaan työpäivän jälkeen, avaan oven nostan postit, laskuja, mainoksia ja sitten paksu isokirje lähettäjä isännöitsitjä. Riisun päällysvaatteet ja lasken muut postit pöydälle avaan kirjeen jossa on kokouskutsu. Tarkistan päiväyksen, todellakin kutsu on osoitettu minulle ja kokous on vielä tammikuussa. Pohdin yleensä yhtiökokous on pidetty myöhemmin keväällä, mistä on kysymys?
Kirjeestä löytyy vakio  asiakirjat tilinpäätös, tase, toimintakertomus, budjetti, ja  esityslista. Päälisinpuolin ei mitään ihmeellistä, kunnes pääsen kohtaan hallituksen ehdotuksesta remonteista ja samalla vastikkeen korottamisesta kolmella eurolla neliöltä. Taas mieleen tulvahtaa painokelvottomia ajatuksia miksi näistä ei ole tiedotettu aikaisemmin. Kysymyksiä seuraa, kuka on tehnyt suunnitelmat, kuka valvoo työtä, onko aiheesta käyty urakkaselvityksiä tai tarjouskilpailua. Mieleni valtaa toivottomuus miten tämä taas on mahdollista? Ensin mieleen tulee soitto tai e-maili  hall.puh.johtajalle tai hallituksen jäsenille, mutta eihän niitä ole jaettu tai kerrottu kuin viimevuotisessa yhtiökokouksessa josta ei jaettu tietoa ei läsnä olleille osakkaille. Ehkä isännöitsijä voi auttaa, epäilen aiempiin kysymyksiini en ole saanut kunnon vastauksia, jos ylipäänsä olen hänet tavoittanut.
Alkaa raivoisa netin selailu, hiljalleen löytyy valoa tunnelinpäästä löydän kiinteistöalan kustannus oy:n ja heidän kirjakauppansa (kiinkust.fi), täältä löytyy apua kirjallisuutta kaikille. Löysin myös kiinteistöliiton sivut ja huomasin heiltäkin saa tietoa kaikenlaiseen yhtiön hoitoon ja asiantuntemusta. Ei muuta kuin tilaamaan kirjallisuutta ja opiskelemaan kursseille, niinpä voin kysellä enemmän seuraavassa kokouksessa.
Aikaa on kuitenkin vielä pari viikkoa ja ehdin käydä korjausrakentamisen ideapäivillä Wanhassa satamassa. Lisää kirjoituksia tulossa kunhan saan lisää tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti