keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Herätkää ihmiset

Suurin osa Suomalaisista kuuluu kirkkoon, mutta vain pieni osa jäsenistä käyttää kirkon 
palveluita hyväkseen tai ottaa osaa sen toimintaa. Kuluja kirkkoon kuulumisesta tulee kuitenkin joka kuukausi 2-prosenttia tuloistasi.  Kirkollisvaalit, jossa valitaan kirkkovaltuustoon, on joka neljäs vuosi. Äänioikeutta vaaleisa käyttää hyvin pieni joukko.

Miten edellinen liittyy asumiseen osake-yhtiössä? Melkein yhtä suuri joukko asuu omistusasunnossa, eikä myöskään käytä mahdollisuuttaan osallistua yhtiön toimintaan miteenkään. Asunto-osakeyhtiössä on vuosittain pidettävä yhtiökokous viimeistään 6kk tilikauden päättymisestä.

Kevät koittaa hiljalleen ja kohta on taas aika päättää kuka hoitaa Suomen suurinta kansallis -omaisuutta.Yhtiökokous on paikka, jossa jokaisella osakkaalla tai hänen valttuutamallaan henkilöllä on puhe ja äänivalta. Näissä vaaleissa äänestetään ilman jäsenkirjaa. Ainoa asia, jolla on merkitystä on halu huolehtia ja ylläpitää omaa ja toisten omaisuutta.

Kuulin tässä tarinan epäonnekkaasta As.Oy:stä, jossa ajateltiin rakentaa yksi kerros lisää.
Lisäkerroksella saatavilla tuotoilla olli tarkoitus saneerata kiinteistön muita osia ja rakentaa hissit. Kuinka sitten kävikään, tehtiin suunnitelmat, haettiin luvat ja rakennettiin hissikuilut. Lopputulos talolla on hissikuilut ja paljon velkaa, saneerauksesta ei tietoakaan. Joku unohti tarkistaa talon perustusten kestävyyden etukäteen. Älkää valitko tämmöisiä ihmisiä päättämään suunnitelijoiden ja konsulttien vallinnasta. Mukava ei aina ole pätevä.

Karmea esimerkki siitä mihin asukkaiden syvä hiljaisuus ja passiivisuus voi johtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti